23:e plats på Silverstone 24-timmars för norska Team B-Zero Racing

Föraruppställningen i Team B-Zero Racing fr v: Teck Ming (Singapore), Kenny Lee (Malaysia), Dan René Larsen (Norge) och Roger Iversen (Norge).

Det norska teamet B-Zero Racing körde 24-timmarstävlingen Citroën C1 Cup på Silverstone.

78 bilar kom till start, men redan på kvalet försvann 11 bilar efter diverse krascher och tekniska problem.

Alla förare i varje team var tvungna att köra kvalet där Dan René Larsen satte teamets bästa tid som räckte till 32:a plats på griden. – Vi hade lite fel taktik med för mycket bensin och nya däck, sa Larsen.

Teck Ming körde det första passet. När han kom in för sitt depåstopp, inkl bensinpåfyllning, hade han hållit planen med stabil bra körning och Team B-Zero Racing var det sista teamet som gjorde sitt första depåstopp och därmed ledde de loppet! Nästa förare var Roger Iversen och han fortsatte den goda planen och teamet låg på 16:e plats när det var dags för nästa depåstopp. Iversen gjorde ett perfekt stopp i samband med att säkerhetsbilen hade kommit ut och Kenny Lee satte sig i bilen med full tank och körde ut. Tyvärr drog han på sig ett straff på grund av fortkörning i depån och han fick 100 sekunder stop and go. Men trots detta missöde låg teamet länge på 13:e plats. Tyvärr fick Lee en bil i sidan som förändrade hjulinställningen. Lee körde in i depån, men tyvärr var det ingen som upptäckte vilken skada bilen hade fått.

Dan René Larsen tog över som sista förare i teamet när natten började lägga sig. Larsen märkte direkt att bilen inte gick rakt och han tappade mycket fart på de långa rakorna. Larsen körde i över 25 min innan safetycar kom ut på banan då han körde in i depån. Bilen kördes in i garaget och teamet fick se att skadorna var omfattande. Tyvärr tog det över 8 varv att laga bilen och en möjlig topp 10-plats flög all sin kos...

Resten av loppet gick utan problem och teamet körde upp från en 48:e plats efter skadan till en 23:e plats i mål, 16 varv efter segraren. Teamet hade tappat ca 10 varv totalt på straff och skador. Utan dessa hade man varit i topp sex! Bilen hade nästan inget märke efter 24 timmar och inga tekniska problem under hela loppet, förutom styrskadan. Teamet var tidvis snabbast på banan och körde om bilar hela tiden. Det var ett väldigt snabbt lopp i år och det vinnande teamet körde 26 varv mer än vad som kördes förra året.

-Team B-Zero Racing vill tillsammans med Amigo Motorsport tacka Bård Bergsjø och RPC för möjligheten. Vi vill också tacka BRSCC för ett mycket trevligt lopp och inte minst alla mekaniker på Amigo Motorsport och alla flaggvakter som stått med oss ​​i 24 timmar. Utan flaggvakter ingen racing. Busschauffören Ole Larsen och inte minst tekniska chefen och kocken Jon Renstrøm, sa Dan René Larsen. Jon som hade beställt service på bilen innan start och det gjorde att bilen gick på full gas i 24 timmar utan att misslyckas.

Alla fotografier kommer från: James Wadman

Full gas för B-Zero Racing!
Klassisk vy från Silverstone när de kör genom Copse.
Depåstopp med tankning under natten.
Spännande körning mitt i natten.
Det närmar sig målgång. Den enda skadan på bilen efter 24 timmar var den lilla bucklan på framskärmen när styrstaget skadades i en kollission.
Målgång efter 24-timmar på en 23:e plats för Team B-Zero Racing!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram