B-Zero Racing deltog i Norges största racingtävling någonsin!

Roger Iversen tog direkt kommandot i första racet före Kjetil Kristiansen.

260 förare hade anmält sig till Rudskogen Asfalt Supercars. Förutom Racing NM fick vi se Sportvagnsmästerskapet från Sverige, DSC från Danmark och för första gången fick B-Zero Racing köra tillsammans med Racing NM. Det blev tufft att få plats med alla bilar i depån, eftersom halva depån var en stor byggarbetsplats. Det blev sammanslagning av många klasser för att få ihop ett lagom antal heat och B-Zero Racing fick köra tillsammans med klassen Norsk Clubsport. Inte helt optimalt ur marknadsföringsperspektiv, då Clubsportbilarna går snabbare, men det skiljde faktiskt mindre än vad man kan tro. Lägg därtill att det var en riktigt stekhet helg med strålande sol.

Roger Iversen var snabbast i kvalet före Kjetil Kristiansen och Daniel Kroken. Det var endast dessa tre som lyckades köra varvet under två minuter.

Iversen kopplade greppet direkt i racet och han fick en lucka till Kristiansen och Kroken, som kämpade hårt om andraplatsen. Iversen vann med fem sekunder tillgodo till Kristiansen som bara var tre tiondelar före Kroken. Birk August Larsen var bästa nykomling som kom på femte plats i sin första start någonsin i klassen!

Kjetil Kristiansen tog ledningen i andra racet.

Det blev trångt i starten av det andra racet och det blev för många bilar på för liten yta in i första sväng. Det blev plåtkontakt och flera punkteringar. De flesta bilarna bakom lyckades väja, det är ju ganska stor plats som tur är. En av dem som tvingades bryta var Iversen. Det lämnade fältet öppet för Kristiansen, men han hade fullt upp med att freda sig mot Kroken. Kristiansen lyckades hålla hela distansen och vinna knappt före Kroken. Damian Kristoff Stankiewicz tog tredjeplatsen i bara sitt andra race någonsin! Dan René Larsen startade sist och körde upp sig till fjärde plats!

Pallen efter andra racet med Kjetil Kristiansen som segrare före Daniel Kroken och Damian Kristoff Stankiewicz.

Nu blir det lite semester innan nästa tävling som körs i Sverige tillsammans med SSK-Serien på Kinnekulle Ring under tävlingen Raceweek.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram