B-Zero Racing fortsätter att växa

Starten av första B-Zero Racet där Roger Iversen tog ledningen direkt från start.

B-Zero Racing körde årets andra deltävling tillsammans med Corsa Italiana och BMW Cup på Rudskogen. B-Zero hade dessutom bjudit in bilar från GT5-klassen att vara med i samma heat som B-Zero, trots att man visste att det skulle bli en rejäl fartskillnad.

Lars Afseth var snabbast i kvalet med sin GT5-bil. Roger Iversen var snabbast av B-Zero Racing-bilarna. Det var fem GT5-bilar och 15 B-Zero bilar, vilket är nytt deltagarrekord i Norge!

De fem GT5-bilarna drog som väntat ifrån det övriga fältet som på så vis kunde koncentrera sig på sin egen fight. Iversen fick direkt en liten lucka till de andra i B-Zero och tack vare att trion bakom honom hade en intern fight under hela racet fick Iversen en enkel resa till segern. Spänningen fanns i stället i klungan där Emilie Snoen, Emil Gjerdrum och Kjetil Kristiansen kämpade om platserna hela vägen till målet! Det skiljde bara en halv sekund mellan de tre i mål. Snoen tog andraplatsen före Gjerdrum, som satte den snabbaste tiden av B-Zero bilarna!

Redan efter första varvet hade Roger Iversen en lucka som han bara behövde bevaka till målet.
Roger Iversen vann första racet före Emilie Snoen och Emil Gjerdrum.

Andra racet fick ett liknande scenario, men den stora skillnaden var att den här gången fick inte Iversen någon lucka. Han låg med i titelfighten och man bytte ledarposition ideligen. Med sin rutin kunde Iversen vinna det taktiska spelet och därmed också ta sin andra seger för dagen före Kjetil Kristiansen och Daniel Kroken. Gjerdrum satte återigen den snabbaste tiden och inte nog med det, han gjorde det genom att komma under tvåminutersgränsen som den förste B-Zero Racingföraren någonsin!

Roger Iversen vann det andra racet före Kjetil Kristiansen och Daniel Kroken.
Emil Gjerdrum satte snabbaste varvtid i båda racen och var den förste föraren någonsin i B-Zero att köra ett varv under två minuter på Rudskogen!

Nästa deltävling körs redan nästa helg på Fröya. Där blir det mycket körning, med bland annat åtta timmars racing fördelat på två dagar! Under tävlingsdagen på Rudskogen kom det fram folk och ville veta mer om klassen. Det levererades också delar till folk som redan håller på och bygger bilar och en bil skulle lånas ut till en licenstagare! Det händer mycket kring klassen som hela tiden växer.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Alla deltagarna uppställda efter första racet.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram