Dubbelseger till Ketil Thomassen när B-Zero Racing gästade Falkenberg

Starten av första B-Zero Racingracet i Falkenberg.

B-Zero Racing inledde årets säsong med att köra i Falkenberg tillsammans med SSK-Serien och Sportvagnsmästerskapet. 11 bilar kom till start. Det var tio norrmän och en svensk. Klassen har hunnit utvecklas mer i Norge än i Sverige inledningsvis.

Förarna bjöd på tät och spännande racing, precis som den här klassen brukar göra. Kjetil Thomassen fick dock en relativt lugn resa till sin dubbelseger, eftersom den stora fighten pågick precis bakom honom. Han fick se alla omkörningarna från första parkett i sin backspegel! Dan René Larsen och Daniel Kroken låg som klistrade ihop och bytte platser ideligen. Ibland körde de genom flera kurvor i rad sida vid sida. Larsen gick segrande ur den kampen medan Kroken fick nöja sig med tredjeplatsen.

Ketil Thomassen på väg mot seger i första racet.

Det andra racet såg likadant ut med samma kamp om platserna bakom segrande Thomassen. Kroken lyckades skaka av sig motståndet och tog hand om andraplatsen medan Larsen fick fullt upp att freda sig mot Kjetil Kristiansen. Larsen tappade lite på slutet och missade precis den sista pallplatsen som gick till Kristiansen.

Ketil Thomassen på väg mot seger i andra racet.

Det var idel glada miner i depån. Alla var nöjda. Det var ett par förare som körde sitt första race någonsin och fler skall det bli! Närmast väntar 24-timmarstävlingen på Silverstone sedan fortsätter serien med flera tävlingar i Norge under sommaren. Eventuellt blir det ett race till i Sverige i år, det är inte riktigt klart ännu. Man planerar för en 24-timmarstävling i Norge nästa sommar med deltagare från hela Europa!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram