Finalen på Fröya

Lørdag 25.09.21

Helgen startet med enklere sosial samling for de som hadde kjørt langt fredags aften. Med drikke og varme pølser for de som ønsket dette. Alle var enige om at det var langt, men godt og komme frem. De som ikke spiste pølser holdt eller satt fast telt da det blåste 26m/s.

Lørdag morgen etter teknisk og førermøte så startet det med den 2 x test på Frøya. Banen var ny for alle og både våt og kald. Collin satte 3dje beste rundetid i sitt første møte med bil med tak på bane med manuelt gir. Dan Rene` fra Team Halden hadde beste tid med ikke helt uventet Roger Iversen rett bak som nummer 2 fra Team Rosa.

Den første offisielle kval på Frøya sin historie i racing ble vunnet av Team Halden med D. Larsen bak rattet. Under kval så var det igjen flere som slo i stykker felgene sine grunnet kutting av kerbs på langsiden. Dette utbedret arrangør etter anmerkning fra oss før løp1.

Løp 1

Sprint løp 30 min. Jon Renstrøm startet i pole, men mistet flere plasseringer og E. Woldseth og Roger Iversen stakk ifra i tet og hadde mange fine fighter der framme. I midt feltet stod kampen mellom team snoen Kennet Jansen og Team Halden.  I mål hadde Woldseth kommet seg forbi med Roger på 2 plass. Team Halden hadde da kommet seg opp på 3dje plass. Raskeste Runde E. Woldseth 1,20,169

Løp 2.

Ved løp 2 snudde vi de 4 første fra sprint løp, og Pål Snoen stod i pole. Dan Rene, Roger og Edward jobbet seg raskt opp i tet og startet sin kamp om første plass. Ved første pitstopp ledet fortsatt Dan Rene` med Roger og Edward like bak. Under mellom stint stakk Edward og Roger i fra Jon Renstrøm. Lenger bak var det tett igjen om kampen om fjerdeplass. Ved mange av rundene byttet de ofte om plasser flere ganger på en runde. Kampen stod da om 3 plassen mellom Jon Renstrøm, Kent Andre, Emilie Snoen og Ole Martin Sørli. Collin Handeland hadde dratt på seg punktering. Ved siste stint var det flere som hadde byttet plass og i mål gikk Edward i mål før Dan Rene` og Roger Iversen tett fulgt på tredje plass. Kent Andre hadde fått bil 777 fra Team Rosa opp på 4 plass foran Pål Snoen, Ole Martin Sørli og Collin bakerst etter et langt stopp.

Løp 3.

Siste 2 timers på lørdag startet vi igjen med omvendt start ordning på de 4 første fra forrige løp. Her ble det litt klabb og babb de første svingene og bil nummer 777 ble stående på tvers i sving 3. Men de kom seg raskt i gang igjen og starten dagens opphenting gjennom feltet. I tet hadde Kent Andre bestemt seg for og vise at med lysende taktikk skulle dette holde til mål. Under dette løpet var det umulig og spå 4 plassen da den til stadig endret seg. Collin som debuterte med bil under helgen fulgte tett på Roger i mål med en meget fortjent 2plass Collin delte bil også med Edward under dette løpet. 1 runde bak kom Team Halden med Jon og Dan Rene`. Bil 777 hadde tatt igjen fra første runde og gikk i mål som fjerde mann tett fulgt av Raymond, Ole Martin, Nils Erik og Emilie og Pål. Alle disse på samme runde, men 2 runder bak vinner. Under dette løp «debuterte Raymond Handeland igjen i racing og uten trening og kjennskap til banen var han utrolig raskt opp i fart.

Løp 4.

Søndagen ble delt opp i 2stk 1,5 timers. Allerede fra start så man at bil nummer 6 med Nils Erik hadde mye fart inne, men også til tider litt på grensen. Snart var første safety-car på banen og ny taktikk ble kastet inn i spillet. Noen hadde tenkt på dette på forhånd og kom snart inn i depo. Første bil inn var Jon Renstrøm tett fulgt av Roger og Edward. Ledelsen gikk da over til Kent Andre, men så klart med 1 stopp mindre. Ikke lenge etter fulgte Nils Erik opp med ny safety-car og denne gang hadde alle forstått ideen og depoet var snart fult av biler og nye sjåfører gjorde seg klare. Her startet en intens og tett fight med Dan Rene´ og Roger om 1 plass. Kent Andre` og Kenneth Jansen hadde med sin enorme fart klart og komme seg opp på tredje plass selv med 1 stop utenfor safety-car. I mål kom Dan Rene` inn som nummer 1 og første seier gikk til Team Halden. Roger fulgte opp med en ny 2 plass med bil 7. Kent Andre og Kenneth på 3plass kjørte 777).

Beste runde tid ble satt av debutant Collin som delte bil med Woldseth.