Häftiga race på Vålerbanen!

#607 Emil Gjerdrum

Wow for en Lørdag og for et race. Stor takk til alle som stiller opp og bidrar til og lage Norges tetteste racing klasse. Ser man på runde tider fra kval, race 1 og race 2 blir man målløs. 10 biler under 1,15 på våler banen og flere ganger over 6-7 biler på samme tiendels sekund.

Etter kval så var det og få gjort biler klare til start. I tet hadde Dan Rene` og Emil en helt lik start og gikk side om side gjennom første sjikane og frem til nordre sving. Bak fulgte Remy og Liz tett på og lå bare og ventet at de 2 framfor skulle gjøre feil.

Neste klynge med biler ble ledet an av Emile Soen tett fulgt av Sandell, Kjetil Kristiansen, Pål Eide og journalisten Andreas Scheel. Pål og Andreas byttet plasser eller så var det likt i kampen og 5 plassen gjennom hele heat 1.

Debutanten Christian Wiencke har fått opp farten hadde fult opp med å forsvare sin 10 plass.  Etter noen runder falt han ned på 13 plass, men klarte å jobbe seg tilbake til 11 plass. Meget bra levert på sitt 3 billøp. Jon Renstrøm hadde i mål kontroll over 10 plassen.

Våler banen viste oss det som var spådd på forhånd at forbikjøringer ikke var lett uten feil fra bilen foran. Noen runder før mål klarte Emil og bremse seg forbi Larsen og tok over ledelsen. I mål skilte det 0,2 sek!

Løp 2 startet på samme måte med Larsen og Emil side om side gjennom de første svingene. Denne gang var det Liz som hadde 3 plassen og hun og Remy fulgte tett på de første 5-6 runder.

Kjetil Kristiansen hadde nå ledelsen i neste klynge tett fulgt av Sandell med Emilie og Pål rett bak seg. Igjen viste Andreas Scheel at han kunne holde følge med de mer erfarne foran seg. På runde 13 ville Sandell ha betalt for den lange reisen fra Falkenberg og klarte og komme seg forbi Kjetil. Bak fulgte Emile, Pål Eide og Scheel.

I tet hadde Larsen falt ned på 3 plass etter en litt hjelp, men klarte og komme seg forbi først Liz og noen runder før mål kom han seg forbi Emil Gjerdrum. Emil som til vanlig kjører både formel ford og GT4 viste på hver runde og i hver sving en enorm bilkontroll med meget vakker 4 hjuls skrens i mange av svingene.

De øvrige i feltet hadde også sin kamp bak med Kjetil Lepsø, Tea og Kaare Kongsfjell. De tok det pent med tanke på lånebil men hadde hele tiden forbedringer på rundetider. Etter målgang gikk smilet nesten helt rundt hos Farmen Racing. De skulle overnatte til søndag og skulle bruke lørdags kvelden fornuftig og diskutere om B-Zero blir med i planene for 2023. Vi håper de tar til fornuft og blir med oss videre.

Vi må nesten nevne Yngve Kristiansen som igjen gjorde klar en låne bil fra RPC kvelden før race helg. Yngve har mest erfaring fra bakhjuls drevne biler og prøver hele tiden og kjøre c1 racing som en Volvo 240 😊 Uten at vi er sikker trur vi Yngve var av på nesten alle steder på banen. Men han ble lett en publikums favoritt selv om bilen veide en del kilo mer med alt sand han fylte den med.

I mål var stillingen Larsen, Gjerdrum, Liz Wessel, Remy Holthe og Mathias Sandell på 5 plass.

Vi vil takke Corsa Italiana samt Våler banen, alle flaggvakter og andre funksjonærer som gjorde dagen mulig. Vi fikk også gode orde fra publikum og andre klasser for den fine, tette og ikke minst reine racingen vår.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram