Robin Friskopps segrade igen i B-Zero Racing

Robin Friskopps tog sin andra raka seger i B-Zero Racing på Rudskogen.

2020 var året då B-Zero Racing skulle ta Skandinavien med storm, men ett elakt litet virus satte käppar i hjulet för denna satsning… Premiärtävlingen kördes först i juli (se resultat här:) och i helgen kördes årets andra tävling på Rudskogen. B-Zero Racing är ett koncept från England där man kör med små otrimmade standardbilar där alla har samma förutsättningar, endast föraren är den avgörande faktorn i racen.

Starten för 90-minutersracet i B-Zero Racing på Rudskogen.
Fredrik Sörlie ledde inledningsvis före Robin Friskopps och Roger Iversen.
Ledaren Fredrik Sörlie lämnar över ratten till Daniel Böhler Störkersen.

Nio bilar stod på startlinjen och snabbast i kvalet var den rutinerade föraren Fredrik Sörlie, som har kört det mesta i bilväg. Han är mer van vid betydligt snabbare bilar, men han bevisade att han kan hantera även en motorsvag bil. Sörlie tog starten och höll ledningen fram till första depåstoppet där han lämnade över bilen till Daniel Böhler Störkersen. Racet startade på en blöt bana, som sedan torkade upp mer och mer, men sedan kom det nya regnskurar. Det var därför svårt för Störkersen att veta vilket grepp han hade. Även om han snabbt anpassade sig till banans förhållande räckte det inte för att behålla ledningen. Robin Friskopps, som körde hela racet själv, övertog ledningen. Störkersen försökte svara, men hade inte en chans att hinna i kapp visade det sig. Friskopps vann till sist med 36 sekunder före Sörlie/Störkersen. (Se resultat här:) Kjetil Kristiansen kom trea i sin första tävling för säsongen. – Jag gillar verkligen konceptet med enkla motorsvaga bilar och att det är lika för alla. Man behöver inte ha 1000 hästkrafter för att ha kul, sa Sörlie.

Bakom B-Zero Racing hittar vi Bård Bergsjö, ett inte helt okänt namn inom skandinavisk racing. Har ni funderingar och frågor om klassen eller om ni vill hyra eller köpa bil, ta gärna kontakt med oss via vår hemsida: www.b-zeroracing.com.

Bengt-Åce Gustavsson

Prydlig uppställning i depån för B-Zero på Rudskogen.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram