Täta och spännande race på Kinnekulle Ring

Starten av det första B-Zero Racet på Kinnekulle Ring.

B-Zero Racing körde årets tredje tävlingshelg under Raceweek på Kinnekulle Ring tillsammans med SSK-Serien. Tolv förare stod på startlinjen. Joakim Skalstad var snabbast i kvalet före Roger Iversen och Mathias Sandell.

I starten av det första racet var Iversen något före Skalstad in i Kvarnkurvan, men innan bron var Skalstad före igen. Han pressades hårt av Iversen, Sandell, Damian Kristoff Stankiewicz och Dan René Larsen. De bytte positioner med varandra. Sandell var uppe i ledningen i knappt ett varv, men hans lycka blev kort då han körde av banan i Kvarnkurvan sedan han fått problem med bromsarna. Larsen var också uppe i ledning vid ett tillfälle, men det var Skalstad som tog segern till sist före Larsen och Iversen.

Pallen efter det första B-Zero racet med Joakim Skalstad som segrare före Dan René Larsen och Roger Iversen.
Starten av det andra B-Zero Racet på Kinnekulle Ring.

Stankiewicz satte snabbaste tiden och fick starta i pole i andra racet. Det blev en spännande resa under bron på första varvet med tre bilar i bredd. Vi fick se samma förare kämpa om ledningen även i det andra racet. Skalstad visade att segern i första racet inte var någon tillfällighet då han vann även det andra racet före Iversen och Larsen. Iversen leder mästerskapet efter halva säsongen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Pallen efter det första B-Zero racet med Joakim Skalstad som segrare före Roger Iversen och Dan René Larsen.
Tolv förare deltog i B-Zero Racing vid Raceweek på Kinnekulle Ring.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram